Kom langs

Middels virtual reality stap je in de leefwereld van stadsgenoten die je (nog) niet zo goed kent, of misschien wel nooit tegenkomt. Iemand met andere huidskleur of culturele achtergrond, of een andere seksuele voorkeur, leeftijd of religie. Je maakt kennis met hun persoonlijke verhalen en wordt geconfronteerd met hun dagelijkse dilemma's. 

Deze VR-installatie vormt het startpunt voor belangrijke groepsgesprekken die nieuwsgierigheid en kennismaking faciliteren. We gaan met elkaar in gesprek over vaak stilgezwegen en polariserende onderwerpen, zoals racisme en discriminatie. We onderzoeken welke structuren, privileges en machtsrelaties hiermee samenhangen, en hoe we hiermee om willen gaan. Wie is waarvoor verantwoordelijk, en wat is nodig om uitsluitingsmechanismen tegen te gaan?

Je kunt langskomen als individuele bezoeker, maar ook als groep of als organisatie. Kijk in de agenda wanneer we bij jou in de buurt staan of neem contact met ons op.

 
Centraal-station-Centrum-0338-small.jpg

20 maart: afsluitend evenement

We sluiten onze tour door de stad af met een gratis, openbaar toegankelijk en interactief evenement in de theaterzaal van de Centrale OBA. Met Virtual Reality, spoken word en andere kunstvormen. En interessante sprekers, zoals Funda Müjde, Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions), Mitchel Esajas (New Urban Collective), Dino Suhonic (Maruf), Jennifer Hopelezz, Fatima Elatik, wethouder Rutger Groot Wassink en velen anderen.

Dit organiseren we in samenwerking met Comité 21 maart op woensdag 20 maart, de vooravond van de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Tijdens dit event staan de verhalen van bezoekers en diverse Amsterdammers, alsmede de producten van de jonge artiesten centraal, afgewisseld met thematisch-inhoudelijke sprekers. Op verrassende, theatrale wijze gaan we met bezoekers in gesprek over vragen als: wat vinden wij, als Amsterdammers, belangrijk? Waar geloven we in? Hoe willen we met elkaar omgaan, en wat voor stad willen we zijn?

Bekijk het Facebook-event voor de laatste updates en over hoe je jezelf kosteloos kunt aanmelden.

Wil je meedenken over de invulling van het evenement?

 
staatsliedenbuurt-westerpark-0294-small.jpg

Doe mee en sluit jezelf aan

Met andere ogen is een initiatief van Critical Mass, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en Stichting Vreedzaam, in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en Comité 21 maart. Voor de uitvoer van het project werken wij daarnaast samen met Sandra Doevendans, Gideon ‘Gikkels’ Everduim, Aspha Bijnaar en Beylula Yosef.

Jij kunt ook meedoen! Bijvoorbeeld door jouw eigen organisatie bij ons aan te sluiten en samen met ons gesprekken te organiseren op plekken en bij organisaties of groepen waarvan jij denkt dat het belangrijk is om deze gesprekken mee te voeren. Vanzelfsprekend kun je ook als individu als groep meedoen.

Als je contact met ons opneemt, praten we je even bij.