Wat levert het op?

  • Je wordt je bewust van verschillende perspectieven, aannames, vooroordelen en je eigen coping mechanismen en brengt deze in kaart.

  • Je leert deze mechanismen te doorbreken en weg te nemen voor een diverse inclusieve en gelijkwaardige omgeving.

  • Je stimuleert betrokkenheid binnen alle lagen van de organisatie om bij te dragen aan de sociale norm op de werkvloer.

  • Je krijgt tools aangereikt om te oefenen met het stellen van grenzen en uit te nodigen voor het gesprek voor een inclusieve omgeving.

  • Je wordt je bewuster van je rol als omstander en krijgt inzicht in je handelingsperspectieven.

  • Je krijgt meer vertrouwen om lastige thema's niet uit de weg te gaan, maar juist bespreekbaar te maken.

  • Je krijgt een toolbox met direct toepasbare werkvormen, ontworpen om iedereen aan het woord te laten en de werkomgeving veilig te houden voor iedereen.

  • Je krijgt inzicht in hoe collega’s naar bepaalde situaties kijken en bedenkt samen creatieve oplossingen wat de onderlinge band en het samenwerken versterkt.

 

Impact verhalen

Ben je benieuwd geworden naar ervaringen van andere teams, instanties en/of bedrijven die Met Andere Ogen hebben ingezet om aan de slag te gaan met diversiteit, inclusie en gelijkheid? Bekijk dan de ervaringen hieronder.

D&I bij Alliander

Joy Lodarmasse geeft ons een inkijkje in haar wereld als Adviseur Corporate Social Responsibility bij Alliander.

Joy neemt ons mee in haar strategie om de 7000+ medewerkers ‘wakker te kussen’ in plaats van wakker te schudden als het gaat om diversiteit en inclusie op de werkvloer en hoe ze hier het project Met Andere Ogen onderdeel van laat uitmaken.

 
De VR beleving is een bijzondere ervaring om de dialoog over discriminatie met onbekenden te starten. De gespreksleider stelde scherpe en noodzakelijk vragen, het begin van een zeer interessant dialoog.
— NAOMI ARRINDELL, PROJECTLEIDER VERJONGING EN DIVERSITEIT, AMNESTY INTERNATIONAL NEDERLAND
 

Sociaal experiment BNN VARA

In dit pakkende sociaal experiment wordt het materiaal van onze VR-ervaring Met Andere Ogen gebruikt om de lastige maar ook ontzettend belangrijke rol van de omstander in situaties van racisme en discriminatie onder de aandacht te brengen.

 

De club Met Andere Ogen

De afgelopen jaren spraken we verschillende sportclubs door heel Nederland. Zo waren we in april 2021 met onze VR-experience ‘Met andere ogen’ te gast bij JO-19 van H.V.V. Laakkwartier in Den Haag. De voetbalspelers maakten door middel van Virtual Reality situaties mee over homofobie in de voetbalsport en discriminatie in de stad. Hierna gingen ze hierover met elkaar het gesprek aan.

 
Een unieke manier om op een zeer realistische wijze in de leefwereld van een ander te stappen. Zeker in de huidige maatschappij waarin er weinig tolerantie is naar elkaar, is het indrukwekkend en in sommige gevallen zelfs aangrijpend om te zien hoe de wereld er voor iemand met een andere kleur/religie/culturele achtergrond uitziet.
— Sandrine Tehi, beleidsadviseur LHBTIQ+, Gemeente Amsterdam